Stop madbenzin

Kræv, at den danske regering og EU sætter en stopper for, at vores biler kører på madbenzin.

Danske og europæiske politikere er med til at øge presset på Afrikas jord med politiske mål for forbrug af madbenzin.

I Afrika overtager spekulanter hvert år jordområder, der svarer til tre gange Danmarks størrelse. Formålet med jordovertagelserne er primært at dyrke fødevarer, der ender som benzin i vores biler – og ikke i sultne maver.

Med din underskrift kan du gøre en forskel. Så støtter du kampen mod sult i udviklingslande. 


 

 

Mellemfolkeligt Samvirke har sammen med ActionAid samlet over 80.000 underskrifter over hele Europa. Vores mål er at samle 100.000 underskrifter, som vi vil overrække til de ansvarlige politikere i Danmark og EU. 

Seneste resultater af vores arbejde

Utilsigtet risikerer en stærk fødevarenation som Danmark at overtræde basale rettigheder, når vi sender produkter ud i lande, hvor den lokale produktion er mere skrøbelig.
Efter flere års kritisk dialog har udviklingsorganisationen Mellemfolkeligt Samvirke og det store mejerifirma Arla fundet fælles fodslag med en aftale, der skal sikre større ansvarlighed fra koncernens side, når den indleder forretninger i udviklingslande.
For 26-årige Sibongule Lubis er gadeteater en måde at lægge afstand til nogle af de normer, hendes forældre og bedsteforældre har levet under.
Som 14-årig blev hun kidnappet af Konys terrorister i det nordlige Uganda. Hun så dem slå sin bror ihjel og blev senere selv massevoldtaget.

Mellemfolkeligt Samvirke


Fælledvej 12
2200 Kbh N.
Tlf.: 7731 0000
Fax: 7731 0101
E-mail: ms@ms.dk