Se videoen: Vi overrakte over 9.000 hilsner til Ahed Tamimis far - her er hans tak til danskerne

I marts samlede Mellemfolkeligt Samvirke 9.162 hilsner ind til 17-årige palæstinensiske Ahed Tamimi. Ahed sad varetægtsfængslet i et israelsk militærfængsel i flere måneder og risikerede ti års fængsel for at have slået og sparket en israelsk soldat, da hendes hjem blev ransaget.
Afgørelsen i sagen faldt tidligt i april og endte med, at Ahed blev idømt otte måneders fængsel. De fire havde hun allerede afsonet under varetægtsfængslingen.
Vi oversatte de mange hilsner til engelsk og fik dem overrakt til Ahed Tamimis far, Bassem Tamimi. Han udtrykte stor taknemmelighed for den massive kærlighed og opbakning fra Danmark til hans datter. Han sagde blandt andet:
“Kære venner i Danmark og venner i den lange kamp for vores sag, kamp for frihed, retfærdighed og universelle menneskerettigheder. Vi takker jer, og vi takker Mellemfolkeligt Samvirke for indsatsen.
Disse hilsner viser, at vi står sammen om vores medmenneskelighed og vores retfærdige sag.
De viser, at den frie verden siger fra over for besættelsen af vores land, fordi kolonialismen er de medmenneskelige værdiers værste fjende.
Ahed, hendes mor og alle de palæstinensiske fanger - mænd, kvinder og børn - sender deres kærlighed og slår fast, at I er skjoldet, der beskytter deres sag, at I er frihedens, retfærdighedens og de menneskelige værdiers stemme."
Taknemmeligheden fra Bassem Tamimi er ikke til at tage fejl af, og den er hermed givet videre til alle dem, der har været med til at bakke op om en fair rettergang for de mindreårige palæstinensere.
Mellemfolkeligt Samvirkes ønske var at indsamle hilsnerne for at give Ahed og hendes familie håb og vise, at danskerne står sammen i solidaritet med palæstinenserne, der gang på gang oplever, at mindreårige systematisk bliver retsforfulgt ved israelske militærdomstole. I øjeblikket tilbageholdes hundredevis af mindreårige palæstinensere under stærkt kritisable forhold.
Mellemfolkeligt Samvirke arbejder hver dag på at styrke rettighederne for børn og unge i konfliktområder.
Du kan støtte vores arbejde her:
Læs også
