
Stemningen i New York er stærkt påvirket af klimastrejkerne
Op mod topmødet er flere millioner over hele kloden gået på gaden for at skabe opmærksomhed om klimakrisen, og det har givet genlyd i New York. Det beretter Mellemfolkeligt Samvirkes chef Lars Koch, der er med på topmødet i New York.
”Stemningen på klimatopmødet er stærkt præget af fredagens globale klimademonstrationer. De har været med til at sætte dagsordenen her på mødet, og der er stort set refereret til demonstrationerne i alle klimatalerne. Det går igen, at der skal tages et ansvar for de yngre generationer”, fortæller Lars Koch fra New York.
Trods de store folkelige protester i hele verden, så emmer stemningen af en manglende anerkendelse af klimakrisen hos verdens ledere.
”Men der sker ikke meget. Der er en manglende anerkendelse af situationen hele vejen rundt. Der er en gruppe med Danmark og overraskende mange udviklingslande, der prøver at rykke lidt, men på den anden side er der en gruppe med lande som USA og Brasilien, der står helt stille”, fortæller Lars Koch.
Den verdenskendte klima-aktivist Greta Thunberg var på talerstolen i mandags, hvor hun leverede en tale som flere eksperter har hævdet, vil gå over i historien: Men hendes budskaber om klimakrisen har ifølge Lars Koch alligevel svære vilkår på topmødet.
”Problemet er, at det ikke må koste noget. Greta fremhæver, at det er hele vores forbrugsmønster, der skal ændres, men det budskab slår ikke igennem hos lederne. Løsningerne på klimakrisen må ikke udfordre økonomien”.
Læs også

Store ambitioner: Indien er på vej til at forbyde engangsplastik

At overleve klimaforandringer: Oversvømmelserne er det værste mareridt
