
Køn, seksualitet og etnicitet: En ung mands perspektiv på livets værdier
Farhat Chaudry er født og opvokset på Blågårds Plads på Nørrebro, hvor han bor sammen med mor, far og tre brødre. Han er 20 år og blev færdig med gymnasiet i 2019. Nu arbejder han på en Circle K-tankstation og dedikerer det meste af sin fritid i Mellemfolkeligt Samvirke, som han stiftede bekendtskab med i begyndelsen af 2018.
Selvom Farhat bare er en ”pretty simple guy”, som han beskriver sig selv, har han alligevel markante holdninger til nogle områder. Det gælder etnicitet, seksualitet, og det, der skaber værdi i hans liv. Når det handler om økonomi, er det ikke så vigtigt for ham, om lommerne er dybe eller ej.
”Det er ikke nødvendigt at tjene en masse penge og have en stor bil for at være en mand. Det handler ikke om, hvad du har i banken, men om, hvad du har i hjertet,” siger Farhat, som i øjeblikket deltager i et kompetenceudviklingskursus, ”Mand dig op/Mand” dig ned, for unge mænd fra udsatte boligområder. Det skal ruste dem til at kunne undervise og starte en dialog med andre unge om maskulinitet, køn og seksualitet.
En vennegruppe på syv mand MÅ være tegn på ballade
Farhats interesse for det frivillige arbejde i Mellemfolkeligt Samvirke begyndte med en interesse for samfundet og medierne taler om unge med anden etnisk baggrund.
Da den daværende statsminister, Lars Løkke, lancerede sit ghettoudspil, trak det overskrifter i en række landsdækkende dagblade, og det er stadigvæk et emne, der står højt på Mellemfolkeligt Samvirkes agenda. Det blev kaldt ”racistisk” og ”diskriminerende”. Det var også et emne, der stod Farhat nært.
Diskrimination og fordomme omkring etnicitet, er noget han har oplevet på egen krop. Derfor var Farhat klar til at diskutere emnet på Mellemfolkeligt Samvirkes Café Mellemrummet på Ravnsborggade den dag. Efter den dag blev han frivillig i Mellemfolkeligt Samvirke.
”Eventet handlede om, hvordan man bliver meningsdanner. Jeg er jo bare en pretty simple guy, men jeg havde allerede min egen mening om ghettolisten og om politik. Selvom jeg ikke kendte nogen i lokalet, kom jeg med mine input. Folk lyttede og forstod, hvad jeg sagde. På den måde fik jeg en interesse for arbejdet i Mellemfolkeligt Samvirke,” siger Farhat, som den dag også delte ubehagelige oplevelser med fordomme i forbindelse med hans etnicitet.
”Når jeg er sammen med vennerne, kan vi godt være mindst syv stykker i en gruppe, og så er der altid folk, der kigger skævt og tænker, ’at de drenge må have gang i noget ballade’. Men ingen af os har noget på straffeattesten. Det er jeg 100 procent sikker på. Vi er bare drenge, der hygger os. På den måde møder jeg fordomme i min hverdag, og det er blandt andet dem, jeg har kunnet arbejde med i Mellemfolkeligt Samvirke,” fortæller Farhat.
Siden har Farhat deltaget i projektet “Frontløber imod Ulighed,” hvor han sammen med andre unge brugte sin efterårsferie på en tur til Esbjerg for at møde unge fra et udsat boligområde, arrangere dialogmøde mellem borgere og beboere på asylcenteret i Thyregod og arrangere møder for unge hjemløse i Aarhus.
Er du mellem 16 og 36 år og ønsker at kunne deltage i debatten, når diskrimination og racisme kommer på dagsordenen? Så er vores “Meningsdanner mod racisme”-kursus måske noget for dig. Med uddannelsen som meningsdanner får du inspiration, værktøjer og handlerum til at styrke din stemme, din aktivisme og den antiracistiske bevægelse i Danmark. Læs mere HER.
Læs også
