Antidiskrimination: Projekter
Sig fra over for racisme
Når minoriteter i Danmark bliver mødt med had på grund af deres hudfarve, tro eller hovedbeklædning, skal vi som samfund sige fra.
Overfusninger, trusler og fysiske overgreb på mennesker, fordi de ser anderledes ud, bør vi aldrig tolerere. Bekæmpelse af racisme er et fælles ansvar – ikke kun en sag for minoriteter i Danmark. På gaden, i skolen og på arbejdspladsen.
Sådan gør vi bl.a.:
- Vi giver folkeskoler, gymnasier og arbejdspladser bedre redskaber til at bekæmpe intolerance.
- Vi uddanner undervisere i at styrke elevfællesskaber på tværs af sociale og kulturelle skel.
- Vi afholder faglige debatarrangementer om diskrimination for at præge den offentlige debat.
- Vi træner unge med etnisk minoritetsbaggrund til at sige fra over for racisme i hverdagen og støtter dem i at fortælle om de udfordringer og fordomme, de møder på grund af deres hudfarve, tro eller bopæl.
- Vi organiserer frivillige, der bekæmper racisme og hadtale på sociale medier.
Lad os sammen sige fra over for enhver racisme!
Se herunder hvad vi allerede gør og har gjort i uddannelsessystemet og på arbejdspladser
Den mangfoldige arbejdsplads – forebyggelse af etnisk diskrimination på arbejdsmarkedet
I samarbejde med Københavns Kommune har vi i 2019 gennemført en indsats om øget mangfoldighed og forebyggelse af etnisk diskrimination på arbejdsmarkedet. Workshops og coaching har været udbudt til virksomheder, uddannelsesinstitutioner, organisationer og kommunale arbejdspladser med fokus på temaer som ”værdien af mangfoldig rekruttering”, ”interkulturelle kompetencer” samt ”trivsel på arbejdspladsen”. Vi har ligeledes udviklet et koncept for den mangfoldige arbejdsplads, som kommunen kan benytte i udformningen af deres beskæftigelses-og integrationsindsats.
Den mangfoldige læreruddannelse
Projektet skal styrke alle undervisere på læreruddannelsen UCC i udvikling af flerkulturelle undervisningskompetencer, samt bidrage til UCC's institutionelle arbejde med mangfoldighed.
Download undervisningsmaterialet ”Den mangfoldige læreruddannelse – cases, øvelser og handlemuligheder”.
Læs mere på denne blog om projektet, hvor du bl.a. kan finde alle tekster fra forløbet.
Det mangfoldige gymnasium
Projektet er et samarbejde med Københavns Åbne Gymnasium om at skabe mere inkluderende elevfællesskaber. Gennem kollegial sparring og pædagogisk kompetenceløft arbejder vi med klasserumskultur, undervisernes ”blik” på eleverne og hvordan elevernes forskellige udgangspunkter kan påvirke deres indlæring.
Målet er at oparbejde kompetencer til at håndtere den mangfoldighed, som præger gymnasiet, således at eleverne kan indgå i meningsfulde faglige og sociale relationer, og ikke ender i mistrivsel og frafald.
Læs mere på projektets hjemmeside.
Folkeskolen
I samarbejde med Københavns Kommune udbyder vi workshops til folkeskoleklasser og gymnasier, som inddrager eleverne i diskussioner om ’os’ og ’dem’ og om at føle sig anderledes.
I workshoppen ’Magt i sociale relationer’ udforsker deltagerne de magtforhold, der er på spil, når mennesker oplever at blive udelukket fra et fællesskab. Vi tager udgangspunkt i hverdagsdiskrimination og bruger forumteater.
I workshoppen ’Hverdagsracisme’ prøver vi at forstå, hvad begrebet racisme dækker over. Vi vender blikket mod majoritet og minoritet i samfundet og diskuterer blandt andet majoritetens ansvar i et samfund, hvor opdelingen mellem ’os’ og ’dem’ bliver stadig tydeligere.
Debatarrangementer
Vi afholder løbende debat- og faglige arrangementer. De fleste arrangementer arrangeres via netværket Sammen mod Racisme.
Eksempler på tidligere arrangementer: