Unge i udsatte boligområder skaber nye muligheder for sig selv
Mellemfolkeligt Samvirke støtter unge fra udsatte københavnske bydele i at styrke egne handlerum gennem demokratisk organisering

Vil du være frivillig?
Er du interesseret i projektet, og kunne du tænke dig at være en del af det som frivillig? Kontakt os endelig, så giver vi en kop kaffe og en uforpligtende snak om mulighederne.
Det vigtigste, jeg tager med fra Folkemødet, er, at jeg har holdt en tale foran så mange fremmede. Det var første gang, jeg har fortalt noget personligt foran fremmede, så nu kan jeg gøre det igen! Det kræver et skub frem, at lykkes!
Nadeen Aiche, 16 år, Nørrebro
”At få en stemme virker som en meget lang tunnel, hvor ikke alle kommer igennem. Men alle kan – de skal bare have skubbet!”
- For 16-årige Nadeen fra Nørrebro er dét at stille sig op og give udtryk for, hvad man tænker, ikke noget, man bare lige gør. Det er en udfordring, hun tidligere har oplevet som “en meget lang tunnel”, der virkede uden ende - men som hun siden har fundet ud af, at hun godt kunne gå igennem. Derfor er dét at ytre sig om samfundet noget, hun i dag både tør og gør. Fordi hun kan. Og fordi hun vil være en aktiv del af demokratiet. Og på mange måder opsummerer Nadeens rejse dét, som Mellemfolkeligt Samvirkes arbejde i udsatte boligområder handler om. Nemlig at understøtte unge i at styrke deres egne handlemuligheder og komme tættere på det nationale fællesskab gennem organisering, inklusion og empowerment. Dette gør vi på forskellige måder - du kan se eksempler på noget af vores arbejde lidt længere nede på siden.
Du kan også læse mere om projektets baggrund og formål, om hvem vi arbejder sammen med, hvilke områder vi arbejder i, hvem vi er støttet af osv. ved at klikke på 'Læs mere'-knappen herunder.
De unges eget bud på en ghettoplan
Regeringen fremlagde 1. marts 2018 en ghettoplan, der skal nedbryde og forebygge parallelsamfund. En plan, der inkluderer dobbeltstraf, tvangsflytninger og nedrivninger. Samme aften mødtes 15 unge fra udsatte boligområder hos Mellemfolkeligt Samvirke og formulerede et alternativt udspil.
Sådan arbejder vi

Frontløberne i Kenya
I efteråret 2016 gennemførte 14 unge uddannelsesforløbet ‘Frontløberne’. Formålet med kurset var at styrke de unge i at udvikle sig som ungdomsledere med redskaberne til at gå forrest for at skabe stærke fællesskaber i deres lokalområder. Som et led heri var de på studietur i Kenya.

Unge stemmer fra blokken
En gruppe unge afholdt i december 2016 et event på Mellemfolkeligt Samvirke, hvor de brugte deres stemmer til at fortælle om de udfordringer og fordomme, de møder i kraft af at være unge med etnisk minoritetsbaggrund, der er bor i udsatte boligområder.

Unge på Folkemødet
På ‘Folkemødet’ diskuteres samfundets muligheder og udfordringer på alle niveauer, og dermed er politik-festivalen et oplagt sted at engagere sig i demokratiet. Det gjorde en gruppe unge fra projektet i sommeren 2016 og 2017.

MS på gadeplan
Mellemfolkeligt Samvirke arbejder med de unge i en række af de områder, der optræder på regeringens ghettoliste. En indsats, der handler om at styrke de unges kompetencer og tro på sig selv som ligeværdige medborgere. Klik dig rundt på kortet og bliv klogere, hvordan vi arbejder.
Kontakt
Er du interesseret i at høre mere om projektet, eller kunne du tænke dig at tale med os om mulighederne for et fremtidigt samarbejde? Vi hører gerne fra dig!