Pola Rojan Bagger

Pola er kommunikationsrådgiver og mellemøstanalytiker for Mellemfolkeligt Samvirke og er samtidig organisationens talsperson på mellemøstlige forhold generelt og på MS’ programmer og aktiviteter i regionen specifikt. Pola er uddannet cand.comm. og journalist fra Roskilde Universitet og har arbejdet i nyhedsbranchen i en årrække på både dagblade og tv-kanaler. Blandt andet som Tyrkiet-korrespondent.
For direkte kontakt ring på mobilnummer 30100188 eller skriv til prb@ms.dk.

Efter besøg i Gaza: "Man får helt fysisk følelsen af at være i et fængsel"
De seneste israelske luftangreb i Gaza har gjort ondt værre for palæstinenserne. Et nyligt besøg i Gaza efterlod en helt fysisk fornemmelse hos MS’ programkoordinator i Mellemøsten, Morten Gøbel Poulsen.

Podcast: Demokratiet er under angreb - sådan kan civile aktivister kæmpe fredeligt
Flere og flere lande verden over oplever demokratiske tilbageslag, hvor basale menneskerettigheder bliver trådt under fode af magthaverne. Men den civile aktivisme lever.

Mobil aktivisme i verdens farligste land
Hver dag bliver der begået over elleve drab i El Salvador. Det gør landet til verdens farligste ifølge World Economic Forum. Men en håndfuld mobile aktivister trodser bandevolden i kampen for social forandring.

Dansk udviklingsstøtte skabte et vendepunkt for hundredtusinder af mennesker i 2017
Drikkevand, uddannelse og sundhedsklinikker. Alene i 2017 oplevede hundredtusinder af mennesker i verdens fattigste egne et helt konkret velfærdsløft i hverdagen. For danske skattekroner.

Syv års syrisk borgerkrig efterlader tunge spørgsmål
Den blodige borgerkrig i Syrien har nu varet i syv år. Men hvad handler striden egentlig om? Og der er nogen som helst udsigt til en fredelig løsning? Mellemfolkeligt Samvirkes mellemøstanalytiker Pola Rojan Bagger stiller spørgsmål – og giver svar.

Ord er farlige i Palæstina
Jihad Namoura er født i Ramallah på den palæstinensiske Vestbred. Han har derfor aldrig kendt til andet end livet mellem de israelske soldaters grænseposter. Og under disse vilkår kan selv de forkerte ord være nok til at komme i soldaternes søgelys.

I Vesten skal vi anerkende vores medansvar
Syrien kan i ro og mag angribe en nødhjælpskonvoj med hjælp til forarmede krigsofre, fordi Vesten med USA i spidsen i årevis har valgt aktivt at forholde sig passivt til de værste overgreb på civile i nyere tid. Vi har opbygget et enormt forklaringsproblem over for kommende generationer.

Våbenhvilen er ikke uden betydning
Målet om midlertidigt at bilægge kamphandlingerne i første omgang i bare syv dage er et enormt politisk projekt for det krigshærgede Syrien. Forventningerne til våbenhvilen er med rette meget lave. Men nødhjælpskonvojerne kan snart være på vej ind i de hårdest plagede områder. Og det skal vi glæde os over.

Danmark skal tilbyde alternativer til ekstremisme
Overskydende penge fra asylområdet bør gå til at tilbyde meningsfulde fællesskaber til fordrevne syrere i for eksempel Jordan. Det er det stærkeste våben mod ekstremisme.