Danmark får sit andet Fairtrade Gymnasium
- Jeg gerne vil støtte fattige bønder i udviklingslandene, og synes det er vigtigt at vise, at vi unge også kan gøre en forskel i dagligdagen ved at tænke over, om de ting, vi køber, er fair produceret, siger Kathrine Møller, som er elev på Haderslev Katedralskole og har været en af drivkræfterne bag projektet.
Med udnævnelsen tirsdag følger et diplom men også en række forpligtelser. I fremtiden skal al kaffe, te og kakao i kantinen og på lærerværelset være Fairtrade. Derudover skal der holdes to årlige events på gymnasiet med den retfærdige handel i fokus. Og det er vigtigt at fastholde den fokus, mener Haderslevs borgmester, Jens Christian Gjesing, som sammen med byrådet har forpligtet hele byen til at blive Fairtrade:
- Vi betaler af på en gammel gæld og investerer i nye forhåbninger ved at skabe en bedre handelsbalance. Det smukke her er, at alle hver for sig kan gøre en lille forskel, siger han.
Hos Mellemfolkeligt Samvirke, som står bag udnævnelsen sammen med Fairtrade-mærket, er glæden stor over de unges engagement:
- Jeg er utrolig glad for, at gymnasie-eleverne i Haderslev går forrest i kampen for et bedre liv for nogle af verdens fattigste. Internationale handelsbetingelser spiller en kæmpe rolle for millioner af fattige bønders liv, og Fairtrade er en vigtig konkret handlemulighed for den enkelte forbruger. Derfor håber jeg, at Haderslev Katedralskole vil inspirere andre til også at gøre en indsats for en bedre verden i hverdagen, siger generalsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke, Frans Mikael Jansen.
For yderligere informationer kontakt kampagnekoordinator hos Mellemfolkeligt Samvirke Maja Andersen 26835620 eller pressemedarbejder Sara Schlüter på 60434321.