
Nørre G udnævnt til Danmarks fjerde Fairtrade Gymnasium
Normalt er der langt fra det store frikvarter på de danske gymnasier til fattige bønder i Uganda. Men ikke på Nørre G, som torsdag den 14. oktober blev udnævnt til Danmarks fjerde Fairtrade Gymnasium.
Med udnævnelsen følger også forpligtelser. I fremtiden skal der afholdes to årlige events på gymnasiet med fokus på retfærdig handel for at oplyse eleverne om globale tilstande og øge opmærksomheden på fairtrade. Derudover skal al kaffe, te og kakao i kantinen og på lærerværelset være fairtrade.
"At vi bliver Fairtrade Gymnasium gør en konkret forskel for nogle af verdens fattige bønder. Det vidner om vores elevers store sociale engagement og ansvarlighed i en globaliseret verden", siger vicerektor John Hansen. Han understreger, at det er eleverne selv, der har taget initiativ til at sætte fairtrade-stemplet på Nørre G – og at han er meget stolt over det.
Elevernes brede opbakning til at blive Fairtrade Gymnasium kommer især til udtryk hos en gruppe aktive elever, der har været engageret i skolens fairtrade-team.
"Det er et enormt spændende projekt, som vi har arbejdet med de sidste par måneder. Vi har arrangeret events, caféer og gået rundt i banankostumer for at gøre opmærksom på fairtrade, der gør det muligt for os som elever at handle aktivt for en mere retfærdig verdenshandel", siger Amalie Cordes fra fairtrade-teamet.
Hos Mellemfolkeligt Samvirke, som står bag udnævnelsen sammen med Fairtrade-mærket, er glæden stor over de unges engagement:
"Vi er meget glade for, at gymnasieeleverne på Nørre G går forrest i kampen for bedre betingelser for nogle af verdens fattige bønder. Internationale handelsbetingelser spiller en kæmpe rolle for millioner af fattige bønders liv, og fairtrade er en helt konkret handlemulighed, hvor den enkelte forbruger her i Danmark kan gøre en direkte forskel. Eleverne på Nørre G viser, at vi selv i vores dagligdag har et valg. Jeg håber, de vil inspirere andre til også at gøre en indsats for en bedre verden i hverdagen", siger forkvinde i Mellemfolkeligt Samvirke, Trine Pertou Mach.
Læs også
