I intet andet land i verden bliver børn systematisk retsforfulgt ved militærdomstole. Det har blandt andre UNICEF slået fast gang på gang.

Ahed Tamimi er blevet et symbol på de omkring 350 mindreårige palæstinensere, der lige nu bliver tilbageholdt i israelske militærfængsler. Det er en en skandale. Det er en hån mod anstændighed og mod principper om proportionalitet i retsprocesser.

Søndag den 11. marts 2018 bliver Ahed Tamimi stillet for en dommer ved en militærdomstol.

Lad os vise hende, at vi tænker på hende og på alle de andre palæstinensiske børn og unge i israelske fængsler.

 

Baggrund

Ahed Tamimi måtte i januar fejre sin syttende fødselsdag i en kold celle i et israelsk militærfængsel. Hun burde have fejret den med sin familie. Men de israelske myndigheder retsforfølger palæstinensiske børn og unge på linje med voksne demonstranter. Selv hvis de mindreårige kun har kastet med sten efter pansrede, israelske kampvogne og tungt bevæbnede soldater.

Israels militære besættelse af Palæstina er et livsvilkår for disse børn. De må hver dag finde sig i vilkårlig magtanvendelse fra soldaternes side. Eksempelvis har Aheds fødeby, Nabi Saleh, været plaget af tiltagende chikane fra besættelsesmagtens side. Ifølge israelske menneskeretsaktivister har landsbyens beboere været udsat for snesevis af ransagninger sidste år, fordi myndighederne er i gang med at bygge endnu en ulovlig bosættelse klos op ad Nabi Saleh. Palæstinenserne står med andre ord i vejen.  

Få dage før sin anholdelse blev Aheds bare 14-årige fætter skudt i hovedet på klos hold med en gummikugle af en israelsk soldat på Vestbredden. Han var i livsfare og måtte have fjernet dele af sit kranium under operationen. Det var dette, som Ahed Tamimi var vred over, da hun skubbede og sparkede en bevæbnet soldat, og som nu kan koste hende ti års fængsel. Hun er tiltalt for i alt tolv forhold, herunder grov vold mod en soldat i tjeneste.

Hvad gør vi med underskrifterne

Din støtteerklæring sender vi til vores palæstinensiske søsterorganisation på den besatte Vestbred, ActionAid Palestine. De vil overbringe hver enkelt støtteerklæring til Ahed Tamimis familie. Vi håber på så stor en reaktion som mulig fra alle dele af verden imod den urimelige behandling, som både Ahed Tamimi og andre mindreårige bliver udsat for af det israelske retssystem.

Vil du vide mere?

Hold dig opdateret på MS' arbejde.