Tour de Future

See video

Tour de Future 2014 satte fokus på multinationale virksomheders manglende skattebetaling i udviklingslande.

Tæm skattesnylteren – Giv fattige unge en rig fremtid

24. april lyder startskuddet for Mellemfolkeligt Samvirkes landsdækkende kampagne Tour de Future. Sammen med tusindvis af danskere skal vi ud at køre i Danmarks største cykelkaravane for en god sag. I år træder vi i pedalerne for at skabe opmærksomhed omkring multinationale selskabers skattespekulation og konsekvenserne for verdens udviklingslande.

Cykelkaravane og Skatteparadis i 14 danske byer

Årets Tour de Future venter lige om hjørnet, og du kan cykle med! Vi starter i Aalborg den 24. april og fortsætter frem til 23. maj, hvor vi slutter af i København med pomp og pragt. Hver etape er en 12-15 km. lang rute med musik, sjove indslag og festlig stemning. Etapen ender på en central plads i de byer, vi besøger, og her inviterer vi, sammen med lokale frivillige, på en tur i Skatteparadis med guld, palmer og diverse kulinariske, politiske og musikalske oplevelser. Og her skal vi også sammen tæmme en stor skattesnylter, som gemmer sig i skatteparadiset.

Her kommer Tour de Future-karavanen forbi:

24. april: Aalborg5. maj: Esbjerg12. maj: Kalundborg
25. april: Holstebro6. maj: Haderslev13. maj: Helsingør
28. april: Silkeborg7. maj: Odense14. maj: Slagelse
29. april: Aarhus8. maj: Svendborg20. maj: Roskilde
30. april: Vejle 23. maj: København

Tour de Future er din mulighed for at tæmme skattesnylteren

Hver dag oplever millioner af mennesker, der lever i fattigdom i udviklingslandene, at deres ret til sundhed, skolegang, mad og rent vand bliver krænket. I disse lande drænermultinationale selskaber statskasserne for potentielle skatteindtægter ved hjælp skattely og skattespekulation, kombineret med skatterabataftaler indgået med de nationale regeringer. 

Det vil vi ikke finde os i, så i år tager Tour de Future kampen op mod skattesnylterne. Sammen skal vi skabe både et politisk og et folkeligt pres og gøre det socialt uacceptabelt for store virksomheder at undgå skat i udviklingslandene, og vi skal presse på for, at regeringer udvikler og håndhæver retfærdige og gennemsigtige regler i forhold til at beskatte store multinationale selskaber. Så vær med til at tæmme skattesnylteren, og giv fattige unge en rig fremtid!

Du kan finde meget mere information om Tour de Future på www.skattesnylter.dk, hvor du også kan spille skattesnylterspil og vinde en minikoncert med Shaka Loveless. 

For yderligere info kontakt Mikkel Iversen, miv@ms.dk, 31 37 83 02 eller Sofie Vindis, svi@ms.dk, 21 81 60 10. 

Se video fra sidste års Tour de Future 

  •  
  •  
  •  
  •