Billede
Tørt landskab med dødt kvæg
Fotobyline
Daniel Jukes/ActionAid

Sultkatastrofe på Afrikas Horn

Vi bliver snart vidner til den værste sultkatastrofe i fire årtier. Der er brug for akut handling!

Lige nu hersker ekstrem fødevarekrise på Afrikas Horn. Cirka 20 millioner mennesker i Kenya, Somalia og Etiopien oplever ekstrem sult hver dag, med alvorlig underernæring især blandt spædbørn og småbørn.

Hvis regnen svigter, forventer FN og flere humanitære organisationer en decideret hungersnød. Den værste, vi har set i mere end fire årtier. Mange flere liv vil gå tabt.

Vi samarbejder allerede med lokale organisationer for at bekæmpe sult, men har brug for din hjælp til at imødegå den kommende katastrofe. 

Din støtte redder liv!

 

Giv dit bidrag:

 
Daniel Jukes/ActionAid

Din støtte

er med til at sikre:

  1. Uddeling af mad, penge, vandrensningstabletter og andre livreddende fornødenheder
  2. Støtte til småbønder og reetablering af vandforsyninger
  3. Beskyttelse af kvinder mod vold og overgreb

 

 

 

Daniel Jukes/ActionAid

Vores arbejde på Afrikas Horn

Mellemfolkeligt Samvirke tror på langsigtede løsninger - og akut hjælp, når krisen er der.

Klimaforandringer bidrager i høj grad til de længere og mere ekstreme tørkeperioder. Vi arbejder langsigtet, ved at udvikle løsninger, der gør lokalsamfund mere modstandsdygtige overfor tørke. Vi understøtter også unges klimaktivisme, og hjælper dem med at råbe de lande og aktører op, der er skyld i klimakrisen.

Vi yder også akut nødhjælp i form af for eksempel vand- og madforsyning, men gør det altid på en måde, der understøtter lokalt lederskab og lokal viden.

Vores ekspertise og stabile tilstedeværelse i regionen har blandt andet betydet, at vi har fået tildelt 5 millioner kr. fra Udenrigsministeriet, som dermed også anerkender, at katastrofen er lige om hjørnet.

Daniel Jukes/ActionAid

Verdens fattigste betaler den højeste pris

Med hyppigere og længere tørkeperioder kommer udbredt afgrødesvigt og husdyrdød.

Det tvinger familier til blandt andet at sælge deres få resterende aktiver til betydeligt lave priser, og forlade deres hjem på jagt efter mad og vand. 

De tilbagevendende tørker og uregelmæssige vejrmønstre forårsager fordrivelse, sult, vandmangel, underernæring og øget fattigdom. Det betyder også, at særligt unge kvinder er i fare for vold og overgreb.