Billede
Elever på højskole med Mellemfolkeligt Samvirke.

Højskole i udlandet

Rejs med på højskole i udlandet og udnyt din ferie eller sabbatår til fulde. Global Contact tilbyder højskoleophold for unge og for de 50–80-årige. Rejs med til Afrika, Asien eller Mellemøsten. 

Global Højskole er for dig, der drømmer om at tage på højskole i udlandet, og som har lyst til at opleve et land mere i dybden, end du kan som turist. Mellemfolkeligt Samvirke har stor erfaring med udviklingsarbejde og formidling af kulturmøder mellem unge fra hele verden. Med Global Højskole kombinerer vi kulturmødet med højskoletraditionen, hvor fællesskabet, et brændende engagement og lysten til indsigt og oplevelser er i højsædet. Resultatet er en unik mulighed for at forene udfordringer, spændende fag, fællesskab og eventyr med dét at fordybe sig i globale og lokale virkeligheder.
 
Du kan rejse med os til forskellige typer af højskolekurser. Vi har højskoler i Kenya, Ghana, Tanzania, Zambia, El Salvador, Jordan og Palæstina.

Find din højskolerejse

Remote video URL

Har du et spørgsmål om vores højskoler?

Hvad er en rejsehøjskole?

På rejsehøjskole kombinerer du det klassiske højskoleophold med en rejseoplevelse ude i verden.

Du bor på en af vores højskoler i udlandet, og under opholdet rejser du rundt i landet og oplever kulturen på nært hold. Vores højskolekurser indeholder masser af udflugter og workshops, hvor du møder de lokale og lærer om kulturen i landet du er rejst til. 

På en rejsehøjskole får du et unikt fællesskab med de andre deltagere. Du vil opleve, at når du er landet i et helt nyt land, hvor meget kan virke fremmed, går det meget hurtigt med at danne venskaber med andre som står i samme situation.

Af samme årsag fortæller mange af vores højskoledeltagere, at de fortsætter med at ses med de andre på holdet når opholdet slutter, fordi der bliver skabet en fælles forståelse og samhørighed under sådan en slags rejse.

Kan jeg kombinere højskolen med at rejse på egen hånd?

Hvis du vælger et af vores kortere højskoleophold, kan det være oplagt at kombinere højskolen med din egen videre rejse bagefter. Hvis du f.eks. drømmer om at rejse ud og lave frivilligt arbejde, er vores korte højskoleophold på 4 uger en helt ideel start. Men du kan også bruge dem som en introduktion til regionen som start på en videre backpackerrejse.

Hvis du vælger at lade os stå for dine flybilletter får du som regel fleksible flybilletter, hvor du, mod et gebyr til flyselskabet, kan ændre din rejsedato undervejs. Så hvis du er usikker inden afrejse på hvorvidt du ønsker at fortsætte din rejse, kan du altså vente med at beslutte dig, til du er rejst afsted. Du kan se på siden for det enkelte ophold, om du får en fleksibel billet eller ej.

Hvor gamle er de andre på højskolen?

Aldersspredningen afhænger af hvilket højskoleophold du tager på. Vi tilbyder tre forskellige typer højskoleophold for unge på 18 – 29 år. 

  • På sommerhøjskolerne er der ofte en større aldersspredning, med deltagere i alle aldre fra 18-29 år.
  • På U18 højskolerne er alle deltagere mellem 15-17 år.
  • På vores 50+ højskoleophold har vi deltagere i alle aldre over 50 år.

Hvad koster et højskoleophold i udlandet?

Du kan finde priserne inde under hvert højskoleophold. Her står der en opholdspris, som inkluderer kost og logi, undervisning og alle ture og udflugter i programmet (med mindre andet står nævnt). Derudover står der en flypris, som skal lægges oveni, hvis du vil have os til at stå for din flybillet.

Ud over prisen for ophold og fly skal du også regne med at bruge nogle penge på vaccinationer, visum og lommepenge. Disse udgifter vil variere afhængig af hvor du rejser hen. Særligt det med lommepengene kan være sært at beregne hjemmefra. Det er meget individuelt hvor meget folk bruger. Men hvis du vil have en ide om hvad andre har brugt og hvad de har brugt dem på, kan du læse vores artikel om lommepenge på højskole.

Hvordan er sikkerheden på rejsen?

Vi vægter din sikkerhed rigtig højt, og vi sender derfor aldrig et højskolehold af sted, hvis vi ikke kan stå inde for sikkerheden. Læs mere om sikkerhed under rejsen.