Billede
Logo for Kafé Kloden

Kafé Kloden

Kom til pop-up café på forskellige lokationer i Odense. Kafé Kloden er en debatcafé, som inviterer til bæredygtig mad og arrangementer med foredrag, teater, debat og samtale. Arrangementerne har udgangspunkt i MS' vision om en bæredygtig global udvikling og en retfærdig fordeling af jordens rigdomme.

Hvis du gerne vil give en hånd med eller modtage et nyhedsbrev, så skriv til kafekloden@gmail.com eller kontakt koordinator Henrik Steen Pedersen på 27 39 09 04. 

Foredrag: Mig og verdensmålene

Foredraget ”Mig og verdensmålene” tilbydes til alle former for uddannelsesinstitutioner.

Henrik Steen Pedersen fortæller sin egen, helt personlige, historie om mødet med nogle af Verdensmålenes store temaer: kvalitetsuddannelse, rent drikkevand, sult, fattigdom, ulighed og ikke mindst klimaforandringer.

Foredraget starter i Danmark i 5. klasse, fører tilhørerne ud på en lang rejse til klodens fattigste verdensdel og hjem igen til alle de udfordringer, vores stigende velstand har medført.  

Velegnet til fællestimer eller som del af et tema om Verdensmålene, men kan også ”stå alene” Der er indlagt opgaver til tilhørerne undervejs.

  • Aldersgruppe: fra 5. klassetrin.
  • Varighed: 1,5 time eller 2 timer med pause indlagt.
  • Foredraget er gratis, men der kan være udgifter til transport.
  • Tekniske krav: Projektor og lydforstærkning (headsæt) til større grupper.    

Kontakt Henrik på 27 39 09 04 eller skriv til kafekloden@gmail.com.

Bliv frivillig i Kafé Kloden

Har du lyst til at blive frivillig?

Du kan være med til at støtte op om vores pop-up café ved at blive frivillig.

Remote video URL
Remote video URL

Farvel til dansk landbrug?

Fik du ikke hørt Kjeld Hansens foredrag? Så har du muligheden herunder. 

Hvis det var en overraskelse for dig, at vi havde en bestand på 15 millioner mink i Danmark, så er du ikke alene. Måske har du også hørt om svineinfluenza. Kjeld Hansen, der fornylig holdt foredrag i Kafé Kloden, er ikke overrasket over den aktuelle situation i dansk landbrug. Han har kritiseret de industrielle produktionsmetoder i årevis. I løbet af foredraget afholdt hos Kafé Kloden hudfletter han landbrugets produktionsformer og ikke mindst Landbrug & Fødevarers kolossale propagandaapparat, som skal lære os at spise mere svinekød. Eller grisekød, som det hedder i moderne dansk reklamesprog.

Dansk Landbrug står for ¼ af CO2-udledningen. Forhandlingerne om reduktion frem mod 70% i 2030 er blevet udskudt. Derfor er vi glade for at præsentere en videooptagelse af Kjeld Hansens spændende og engagerende foredrag. 

Remote video URL