Billede
Besøgende i Café Mellemfolk i Aarhus, 2021. Foto: Nicolas Cho

Kaffe og overnatning med mening

Når du køber kaffe i vores caféer eller sover på vores hostel, støtter du unges kamp for social retfærdighed over hele verden. 

Hvert år vælger de frivillige, der driver Mellemfolkeligt Samvirkes caféer og hostel et projekt, som en del af overskuddet skal støtte. Her kan du se, hvad vi støtter i år, og hvilke projekter vi tidligere har støttet. 

 

2020-2021: Politisk og feministisk lederskabstræning i Uganda

Unge i alderen 19-24 år fra Uganda bliver undervist i feministisk og politisk lederskab. De unge kommer fra 10 forskellige folkeskoler og 10 universiteter fra hele Uganda. 

Mål:

  • Etablere en bevægelse af unge transformative feministiske ledere
  • Lære de unge, hvordan de kan kommunikere med politikere og andre ledere i Uganda
  • Medvirke til positiv politisk forandring i Uganda
  • Hjælpe deltagerne med at få brugt deres nye evner i praksis

 

2018-2019: Kampen for bedre rettigheder i El Salvador

I to år gik overskuddet til unge i El Salvador og deres kamp for bedre rettigheder. Det skete ved at støtte vores Globale Platform i El Salvador, der har eksisteret i landet siden 2012. Pengene gik blandt andet til at: 

  • Købe en brugt amerikansk skolebus og omdanne den til en aktivistbus 
  • Lave workshops for socialt og politisk marginaliserede unge fra områder, der er ramt af vold og bandekonflikter i den nordlige del af landet. 
  • Designe en kreativ aktivisme-læreplan
  • Styrke og engagere civilsamfundet gennem almen uddannelse og kreative udtryk. 

 

2016-2017: Etableringen af højskole i Zambia

Vi støttede etableringen af en ny højskole i Zambia. Højskolen er en af vores Global Platforms, som er et verdensomspændende netværk af højskoler.   

Den nye højskole skal give unge aktivister fra Zambia, Zimbabwe, Mozambiquw og Malawi redskaber til at skabe forandring i en tid, hvor civilsamfundets muligheder bliver stadig mere indskrænkede. Det handler blandt andet om at udforme kampagner, mobilisere mennesker og udtænke og udføre kreativ aktivisme. Samtidig skal højskolen være med til at styrke de regionale Activista-netværk, der uddanner og styrker aktivister i deres kamp for lige rettigheder. 

 

2014-2015: Palæstina

 

2013: Støtte til unge iværksættere i Dar Es Salaam i Tanzania

Med projektet ønskede vi at støtte 100 unge i socialt iværksætteri og hjælpe dem til at blive sociale forandringsagenter. Ved generelt at styrke unge i at blive iværksættere var formålet at skabe arbejdspladser, bekæmpe fattigdom og løse lokale sociale problemer. 

 

2012: Unge kvinders lederskab i Kenya

Formålet var at undervise unge kvinder i lederskab og iværksætteri samt understøtte dem i at tro på sig selv. Det skete blandt andet ved at uddanne unge kvinder i, hvordan de kunne deltage aktivt i vigtige lokale beslutningsprocesser og etablere mentorordninger med erfarne kvindelige ledere. 

 

2012: Unge nepaleres kamp for indflydelse

 

2011: Honduras og Nicaragua

 

2011: Kenya

Bliv frivillig

Se hvordan du kan blive frivillig i Mellemfolkeligt Samvirke. 

Som frivillig hos Mellemfolkeligt Samvirke bliver du en del af et frivilligfællesskab, hvor alle kæmper for en mere lige verden. 

Du kan for eksempel brygge kaffe i en vores non-profit caféer, kæmpe for et mangfoldigt Danmark uden diskrimination eller tage imod gæster i vores hostel. 

Vi håber, at du har lyst til at være med.