Billede
Work Camp i Schweiz

Kom på work camp

På en Work Camp arbejder du frivilligt på et lokalt projekt i to-tre uger.

Du møder unge fra hele verden, og Work Camp’en skaber rammerne for at kunne lære af hinanden og samarbejde på tværs af alder, kulturer og landegrænser. 

Der findes over 2000 Work Camps i mere end 70 forskellige lande, og du kan finde alverdens projekter om alt fra byggearbejde af bæredygtige huse til socialt arbejde på asylcentre og skoler.

 

Hvorfor tage på work camp?

  1. 2-3 ugers frivilligt arbejde

  2. Over 40 lande at vælge mellem

  3. Frivillige fra hele verden

  4. Priser fra 1900 kr. inkl. kost og logi

Praktisk info om work camps

Hvad koster det?

Alle Work Camps koster 1.900 kr. + evt. ekstragebyr (læs mere om ekstragebyr nedenfor). Pengene går til at vi kan arrangere lignende Work Camps i Danmark for andre unge. Kost og logi er inkluderet under hele din Work Camp.

Ekstragebyr

Nogle Work Camps (særligt dem udenfor Europa) koster et ekstragebyr til partneren som afholder Work Camp'en. Det står tydeligt angivet under hver Work Camp i søgemaskinen, hvorvidt der er et ekstragebyr og hvior meget det er på. Ekstragebyret betales kontant når du ankommer til din Work Camp.

Skattefradrag

500 kr. af de 1.900 kr. går til Mellemfolkeligt Samvirkes ulandsarbejde, hvilket gør at du kan trække det fra i SKAT. Beløbet opgives automatisk til SKAT når året er omme og kan ses på din årsopgørelse.

Betaling

De 1.900 kr. indbetales til Global Contact under din tilmelding. Du modtager en mail, når betalingen er gået igennem. Hvis du ikke bliver optaget på din Work Camp får du alle pengene retur.

Fortrydelsesret

Bliver du forhindret i at deltage og melder afbud senest tre uger før Work Campens start, får du 500 kr. retur. Melder du afbud senere end tre uger før afrejse, får du ikke refunderet dine penge.

Hvor gamle er de andre?

Der er flest Work Camps for dig mellem 18 - 35 år (på flere camps kan du også være ældre). 

U18

Der arrangeres også Work Camps for dig mellem 14-17 år. Der er dog færre camps for denne aldersgruppe, så ansøg i god tid, hvis du vil være sikker på at få en plads. Vær opmærksom på der er et ekstragebyr på de fleste U18 camps.

Familier

Hvert år arrangeres der også enkelte familiecamps, hvor børn og forældre kan rejse af sted sammen. I søgemaskinen skal du afkrydse "Jeg vil være frivillig med mine børn/forældre" for at se disse. 

Hvor og hvornår?

Du kan rejse på Work Camp til mere end 35 lande. De fleste Work Camps ligger i Europa, men du kan også arbejde i andre lande som f.eks Uganda, Japan og Palæstina. Du kan komme af sted året rundt, men størstedelen af de mange camps foregår fra maj til september, og er derfor oplagt, hvis du gerne vil lave frivilligt arbejde i sommerferien

Kan jeg rejse med en ven?

Du kan sagtens rejse med en ven elle veninde på en Work Camp. Når du ansøger om din Work Camp er der et felt, hvor du kan skrive navnet på din ven eller veninde som du gerne vil rejse med. Så sørger vi for I kommer af sted sammen.

For at sikre et internationalt miljø, kan der normalt være max to danskere på hver camp. Rejse du med en ven/veninde hjemmefra, vil I altså oftest være de eneste to danskere. Hvis I er tre der rejser sammen, så kontakt os inden, så hører vi om campen vil optage jer alligeve

Hvordan kommer jeg på work camp?

Find din Work Camp i søgemaskinen og tilføj en eller flere Work Camps til kurven (det kan være en fordel at vælge flere, så vi hurtigt kan søge på din 2. prioritering hvis der ikke er plads på din 1. prioritering). Når du har indsendt din tilmelding og betalt de 1.900 kr. for din Work Camp sender vi straks din tilmelding videre til den ønskede Work Camp. Du får typisk svar på om du er optaget på din Work Camp efter 3-4 arbejdsdage. 

OBS: Nogle camps har 'Pladsgaranti'. Det betyder at du vil været garanteret en plads så snart du har betalt. Disse camps er markeret med en gul trekant i søgemaskinen.

Tag på flere Work Camps

Du kan sagtens deltage på mere end én Work Camp. Du kan således kombinere flere i streg og være af sted i længere tid og evt. flere lande. Hvis du vil på mere end én Work Camp skal du sende en seperat ansøgning for hver Work Camp du gerne vil på. 

Optaget på en Work Camp 

Du modtager svar på om du er optaget på din Work Camp indenfor 3-4 dage via email fra os. Når du er optaget, vil du senest tre uger inden ankomst modtage et infosheet fra værtsorganisationen. Her finder du flere informationer omkring campen, om du skal medbringe noget særligt og information omkring transport og eventuelt mødested.

Hvis du ikke bliver optaget

Bliver du ikke optaget, får du en mail, hvor du enten kan søge en ny Work Camp eller få alle dine 1.900 kr. retur inden for 72 timer. Du kan altså altid få dine penge tilbage, hvis du ikke får dine ønsker opfyldt

Hvad med kost og logi?

Kost og logi er dækket under hele opholdet på en Work Camp. Overordnet skal du være forberedt på, at overnatnings-, bad– og toiletforholdene kan være simple. Når det er sagt, er forholdene på hver Work Camp forskellige. Mange steder bor deltagerne på sovesale, mens andre bor i telte. Du kan læse om forholdene i beskrivelsen, inden du bestiller.

Kosten varierer, men tit vil du og de andre deltagere lave mad sammen. Hvis du er vegetar eller har andre krav til maden, skal du skrive dette i din tilmelding, så arrangøren kan tage højde for det i planlægningen.

Hvordan kommer jeg derhen?

Du skal selv sørge for tog/bus/fly til din Work Camp. Senest tre uger inden ankomst modtager du et infosheet fra værtsorganisationen med telefonnumre på dine kontaktpersoner. Der står også, hvor du skal møde, og hvordan du kommer dertil. Hvis du vil købe billet inden du modtager dit infosheet, skal du planlægge din rejse sådan, at du ankommer senest kl. 14 den første dag. Den sidste dag regnes officielt for Work Campens afrejsedag, og du vil derfor også kunne købe billet hjem der.

Husk at fly er mere belastende for klimaet end andre rejseformer. Tager du tog, bus eller anden form for flyfri transport på Work Camp bidrager vi med 400 kr. af billetprisen og hjælper også gerne med at finde de billigste billetter. Se mere om flyfri transport her.

Hvordan kommer du nemmest frem?

Mange af vores tidligere deltagere har brugt siden Rome2Rio, til at finde ud af hvordan man nemmest og billigst kommer fra A til B. 

Hvad med de praktiske detaljer?

Forsikring

Det er dit eget ansvar at sørge for forsikring under din Work Camp. Du skal være opmærksom på, at det blå sygesikringskort ikke gælder alle steder. Ligeledes er det de færreste Work Camps, der forsikrer deltagerne. Derfor anbefaler vi, at du undersøger, hvilke regler der gælder for det land, du skal rejse til og tegner en rejseforsikring, der dækker frivilligt arbejde. Spørg gerne os, hvis du er i tvivl.

Visum

Vælger du en Work Camp udenfor Europa er du selv ansvarlig for at søge visum til det land du skal på Work Camp i. Vi vil dog gerne hjælpe så godt vi kan. Find mere information på vores visumside. Eventuelle udgifter til visum står du selv for. Husk at dit pas skal være gyldigt mindst seks måneder frem fra hjemrejsedatoen. Udenlandske statsborgere, herunder personer med dansk flygtningepas eller fremmedpas, opfordres til at søge oplysning ved en ambassade eller et konsulat for det land, de ønsker at besøge.

Vaccinationer

Du skal selv sørge for at få eventuelt nødvendige vaccinationer, inden du tager af sted på din Work Camp. Global Contact anbefaler, at du opsøger din egen læge for at få information om vaccinationer og anden forebyggelse. Vær opmærksom på, at visse vaccinationer skal tages i flere omgange i en periode.

Sikkerhed

Der er Work Camps i hele verden. Som udgangspunkt kan du dog godt være sikker på, at sikkerhedssituationen er i orden, hvis en lokal organisation arrangerer en Work Camp. Du kan dog altid gå ind på Udenrigsministeriets hjemmeside og læse deres specifikke rejseanbefalinger for lande og forskellige områder, ligesom du er velkommen til at ringe til kontoret for at høre vores vurdering. Global Contact har også en 24 timers nødtelefon, du kan kontakte hvis uheldet er ude.

Ansvar

Alle Work Camps er arrangeret af lokale organisationer. Global Contact er dermed ikke arrangør af de enkelte Work Camps, men står for at formidle kontakt og administrere tilmeldinger mellem de involverede parter. Derfor kan Global Contact ikke påtage sig ansvar for indholdet eller de fysiske forhold. Det er din Work Camp-vært, der er ansvarlig for at projektet og de fysiske forhold, er som beskrevet. Global Contact kan derfor heller ikke påtage sig et økonomisk ansvar. Vi vil dog til hver en tid assistere og støtte Work Camp deltagerne samt forsøge at forbedre kritisable forhold.

To gange om året mødes vi med alle vores partnerorganisationer og diskuterer vores partnerskab, og hvordan vi eventuelt kan forbedre forholdene for danske deltagere på Work Camps. Hvis du vil vide mere om en specifik partnerorganisation, er du velkommen til at kontakte os, ligesom du på søgesiden under hver camp kan se tidligere frivillige fra hele verdens vurderinger.

Rejsebetingelser

Læs i øvrigt rejsebetingelserne for dit Work Camp ophold inden du tilmelder dig.

Hvad med Corona?

Hvis du tilmelder dig en Work Camp som vil blive aflyst, får du selvfølgelig hurtigt alle 1.900 kr. retur for dit ophold. Hvis Udenrigsministeriet ændrer rejseanbefalinger til din destination efter at du er blevet optaget vil du få refunderet hele dit tilmeldingsgebyr på 1.900 kr.

Du er selvfølgelig velkommen til at skrive til os, hvis du har nogle spørgsmål til dette.

Remote video URL