Billede
Aktion for Palæstina

Anerkend Palæstina

Danmark bør gøre som 70 procent af verdens lande og anerkende Palæstina som stat.

Dine informationer sendes til vores server via en krypteret sikker forbindelse. Læs vores privatlivspolitik og betingelser her.

Danmark bør gøre som 70 procent af verdens lande og anerkende Palæstina som stat.

Nedrivning af skoler i besatte områder og lukning af palæstinensiske menneskerettighedsorganisationer er blot få af de brud på international lov og menneskerettigheder, der lige nu finder sted. Det er på tide at sende et stærkt signal.

Vi opfordrer den danske regering til at anerkende Palæstina som stat og en ligeværdig diplomatisk part i det internationale samfund. 

Selvstændighed er palæstinensernes ret – ikke et privilegium, som er afhængig af, om Israel ønsker at forhandle.

Hvorfor skal Danmark anerkende Palæstina?

Skiftende danske regeringer har i mere end 20 år officielt støttet etableringen af en sammenhængende og bæredygtig palæstinensisk stat som del af en tostatsløsning mellem Israel og palæstinenserne. Det har blandt andet resulteret i millioner af danske udviklingskroner, der er gået til opbygning af civilsamfund og institutioner. Det hele med sigte på Palæstinas fremtidige selvstændighed.

Stribevis af internationale institutioner som FN, IMF og Verdensbanken har alle dokumenteret, at Palæstina lever op til kriterierne for selvstændighed, ligesom 137 lande verden over har anerkendt Palæstina som selvstændig og suveræn stat.

Den konstante udvidelse af de ulovlige israelske bosættelser på Vestbredden viser, at der er et akut behov for handling fra det internationale samfund for at sætte en stopper for straffriheden. Imens har årtiers forsøg på at videreføre de strandede politiske forhandlinger mellem parterne vist sig forgæves. Udsigten til en reel og bæredygtig tostatsløsning bliver mindre og mindre for hvert år.

En anerkendelse af Palæstina vil sende et stærkt politisk signal til parterne om, at en fredsaftale haster. Samtidig vil det styrke de i forvejen hårdt prøvede fredskræfter på begge sider. Kun en fred baseret på international lov og med respekt for menneskerettighederne kan være varig. Den over 50 år lange militære besættelse må høre op, og det er på tide, at vi i Danmark træder mere politisk i karakter i forhold til den israelsk-palæstinensiske konflikt.